- Advertisement -

logo-sidn

SIDN

Je kent ons waarschijnlijk van de registratie van de .nl-domeinnamen. Maar inmiddels doen we veel meer: we delen onze kennis, steunen initiatieven voor een beter internet en ontwikkelen nieuwe cybersecurity en online identityoplossingen.

Wij zorgen voor een stabiel en veilig domein

Je typt een domeinnaam in, wij regelen dat je op de juiste website komt. Je verstuurt een e-mail, wij zorgen ervoor dat deze bij het juiste adres terechtkomt. Dankzij ons werkt het .nl-domein stabiel. Wij registreren de .nl-domeinnamen en zorgen dat de inmiddels meer dan 6 miljoen geregistreerde .nl-domeinnamen op het internet bereikbaar zijn. Dagelijks verwerken onze systemen meer dan een miljard zoekopdrachten. Het .nl-domein is één van de veiligste domeinen van de wereld en daar zijn we trots op!

Zo werkt het DNS

Wij delen onze expertise…
We zijn een belangrijke speler op het internet, we zijn een van de grootste en meest succesvolle landendomeinen ter wereld. De kennis die wij hebben opgebouwd, gebruiken we om toegevoegde waarde te bieden aan een zorgeloos en kansrijk digitaal bestaan. Denk bijvoorbeeld aan kennis op het gebied van: internetgovernance, internetveiligheid en het stabiel houden van .nl. Bovendien beschikken we over uitgebreide .nl-data, die veel inzicht geeft in het gebruik van .nl-domeinnamen.

…en geven advies

Al deze kennis gebruiken we om te adviseren over de technische, juridische en beleidsmatige kant van domeinnamen en domeinnaaminfrastructuur. Dit advies geven we aan:

  • politici en bestuurders
  • initiatiefnemers van verbeteringen van het internet.

Daarnaast nemen we namens de Nederlandse internetgemeenschap actief deel aan internationale fora zoals ICANN, CENTR, RIPE NCC, IETF en IGF.

Wij steunen belangrijke internetinitiatieven
We steunen organisaties en projecten die het gebruik van internet stimuleren of de negatieve bijeffecten van het internet bestrijden. Dit doen we als kennispartner of als sponsor.

Vereniging ISPConnect Nederland is de branchevereniging van meer dan 60 Internet Service Providers. De vereniging geeft de leden een stem in de media, overheid en politiek. Veel ISPConnect-leden zijn ook .nl-registrar. Wij vinden het belangrijk dat er een goede branchevereniging is en daarom steunen wij het werk van ISPConnect.

Andere voorbeelden van internetinitiatieven die wij steunen zijn: het Platform Internetveiligheid, Steunpunt Acquisitiefraude, het Meldpunt Kinderporno op Internet en Bits of Freedom.

Wij ontwikkelen nieuwe diensten
SIDN is in beweging. We willen onze kennis en ervaring als vooraanstaande registry gebruiken om nieuwe diensten aan te bieden: